Het plakboek van Lukas

Het plakboek van Lukas

15-10-2021


Voor het adventsproject 2021 van Kind op Zondag kijken wij mee over de schouder van de evangelist Lukas.
Stel je voor dat Lukas een plakboek zou hebben bijgehouden. Wat zou daar dan in hebben gestaan? Wat zou Lukas allemaal verzameld hebben voor zijn evangelie? Tijdens de vier adventszondagen gaan we dit met de kinderen ontdekken!

Het Adventsproject doen we dit jaar samen met de Kinderkerk van de Protestantse Gemeente Breda. Iedere adventszondag wordt een Kinderkerk georganiseerd en gaan we op zoek naar de verhalen en liederen van Lukas over Jezus. De Kinderkerk zal afwisselend plaats vinden in de 4 protestantse kerken.

Eerste advent zondag 28 november om 10 uur Kinderkerk in de Marcuskerk, Hooghout 96, 4817 ED Breda.

Tweede advent zondag 5 december om 10.45 uur in de Lukaskerk, Tweeschaar 125, 4822 AS Breda.

Derde advent 12 december om 10 uur in de Johanneskerk, Dreef 5, 4813 ED Breda.

Vierde advent 19 december om 10 uur in de Protestantse Laurentiuskerk in het Ginneken, Duivelsbruglaan 1, 4835 JD Breda.

Aan het einde van de adventstijd hebben we dan een NIEUW plakboek met illustraties, verhalen, weetjes en notities.

Een plakboek is pas echt bijzonder als je er samen naar kijkt en samen over praat. Eigenlijk is dat met Bijbelverhalen net zo. De evangelist Lukas heeft zijn verhalen niet verteld om ergens in een archief te bewaren. Hij heeft zijn verhalen opgeschreven, zodat wij er samen over kunnen praten, eigenlijk net zoals een plakboek. Het project kan een inspiratiebron zijn om verhalen te vertellen.

Bij dit Adventsproject hoort ook een gezinsboekje, waarin voor elke dag een bladzijde met verhalen, spelletjes en creatieve activiteiten staan. Leuk om met het hele gezin van dag tot dag naar kerst toe te leven!
Ieder gezin, waarvan een of meerdere kinderen willen deelnemen aan dit adventsproject, (een of meerdere zondagen) kunnen zich aanmelden via kleinekerkginneken@outlook.com.
Een gezinsboekje zal dan aan huis worden bezorgd.

Als afsluiting van dit project zal het Kinderkerstfeest op zondagmiddag 19 december om 17 uur worden gevierd in de kerk van het Ginneken. Ds Postma zal voorganger zijn in deze dienst. Hierbij zijn alle kinderen met hun ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnen van harte uitgenodigd.