Breda – Wismar – Arad

Breda – Wismar – Arad

6-02-2014


Nieuws uit Arad

Fragmenten uit de brief van Béla Tothpal gedateerd 22 december:

• Met de woorden uit het Evangelie van Johannes 3:16 groet ik jullie hartelijk. Met Kerstmis dank ik God want ik ben niet alleen, want in jullie heb ik vele lieve vrienden! Ik wens jullie Gezegende Kerstdagen en een genadevol nieuw jaar!
• Voorlopig blijf ik in Timisoara, hier is mijn werk goed. Ik heb nu de ‘open status’, de lichtste vorm van gevangenisstraf en langzaam komt de tijd dat wij ons weerzien naderbij.
• Allen hartelijk gegroet, Béla.

En toen gebeurde het: 2e Kerstdag mocht hij, na twee eerdere mislukte aanvragen, ineens toch zijn zelf verdiende 24 uur verlof opnemen en belde hij mij om zes uur ’s avonds dat hij onderweg was naar huis. Wel moest hij zich de volgende dag ’s middags al weer mel-den in de gevangenis in Timisoara. Hij en zijn vrouw en kinderen waren hier natuurlijk erg blij mee, maar het blijft een ongelooflijk onrecht dat deze predikant van onze zuster-gemeente in de gevangenis zit.


Nieuws uit Wismar

Vanuit onze andere partnergemeente bereikte ons het bericht dat ds. Christian Schwarz ernstig ziek is. Begin december is hij geopereerd aan een darm/blaastumor. Net voor de kerstdagen mocht hij naar huis. Hoe de verdere behandeling zal verlopen is, op het moment dat ik dit schrijf, nog afwachten. Wij vragen uw voorbeden voor hem en zijn gezin. Zijn adres is, als u hem een briefje of kaart wilt sturen: Pastor Christian Schwarz / Bliedenstrasse 40 / 23966 Wismar / Duitsland.


Zomerontmoeting in Arad: wie gaat er mee?

Dit jaar zal de Zomerontmoeting tussen Breda, Wismar en Arad plaatsvinden in Arad. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin de gemeente daar verkeert zijn wij nadrukkelijk uitgenodigd. Wij zullen dan afreizen op woensdag 11 juni of donderdag 12 juni (het is 1700 km, dus 2 dagen reizen). Zijn daar dan enkele dagen te gast en op maandag 16 juni of dinsdag 17 juni vertrekken we weer richting Breda. Wij zijn dus 7 dagen van huis. Het zou fijn zijn als enkele gemeenteleden met ons mee zouden gaan! Lijkt het u/jou iets, neem dan even contact met ons op.


Goederen voor Arad

Naast gewone dames-, heren-, en kinderkleding zijn wij ook blij met nachtkleding, schoenen, brillen en linnengoed. En heeft u ergens nog een fiets staan die u niet meer nodig heeft? Ook die is heel welkom! Verder zijn wij nog op zoek naar een elektrische rolstoel (bedienbaar met een joystick o.i.d.). Ook goed handgereedschap is duur in Roemenië, evenals incontinentiemateriaal (m/v).

Verder staat er op ons lijstje: gehoorapparaten (liefst oplaadbaar), een po-stoel, krukken, wandelstokken en speelgoed (passend in een bananendoos i.v.m. transport)

Tot slot heeft Renata Tothpal gevraagd naar knutselmateriaal voor de Kinderkerk, al dan niet aangebroken. Ook resten zijn welkom.

Belt of e-mailt u mij even als u iets voor ons heeft? Indien nodig komen we het bij u ophalen.


Iets voor u?

Wij zijn dringend op zoek naar een 2e penningmeester die op termijn en na een goede inwerktijd Harry Mulder zou kunnen opvolgen. Lijkt het u iets om de gelederen te komen versterken, neemt u dan contact op met Jettie Wouters, tel. 076-5653988, email: jettie.wouters@live.nl.

Mieke Frankfoorder (vz)

Tel. 076-5146523

Email: w.frankfoorder@hccnet.nl