Boekenmarkt Ginneken, zaterdag 28 sept. 2013, van 10.00 uur tot 16.00 uur

Boekenmarkt Ginneken, zaterdag 28 sept. 2013, van 10.00 uur tot 16.00 uur

18-09-2013


zaal Mariëndal (achter de Laurentiuskerk) Duivelsbruglaan 13 Ginneken.

De boekenmarkt wordt georganiseerd door het werelddiaconaat van de protestantse kerken van Breda, Ginneken en Prinsenbeek. De opbrengst van de markt is bestemd voor “de Wijnand Noordhoek Foundation”, deze stichting uit Breda werkt in Oeganda met name onder vrouwen en meisjes.Van de opbrengst gaan we kansloze vrouwen en meisjes uit de sloppenwijken van Kampala een korte opleiding laten volgen in koken of naaien. Als ze voldoende opgeleid zijn ondersteunen we ze met een eerste investering van b.v. een naaimachine of kookgerei zodat ze hun eigen bedrijfje op kunnen zetten, onafhankelijker zijn van de omgeving of hun man, en beter hun gezin kunnen onderhouden.

Als het goed gaat met hun “”bedrijfje” dan betalen ze het “microkrediet” weer terug, en kan weer gebruikt worden voor de volgende opgeleide vrouwen. Kleinschalig, alles wordt ter plaatse besteed, zonder kosten, en de begeleiding ter plaatse is in de goede handen van de witte paters van het “Sharing Youth Centre”.Als u meer wilt weten kijk dan op : http://www.noordhoekfoundation.nl/

We hopen dat u dit goede werk wilt steunen door op de boekenmarkt te komen, er is koffie met gebak, heeeeel veeeel goedkope boeken van allerlei genres, informatie over het goede doel, en gezelligheid.

De entree is € 1,= , voor het goede doel.
U kunt uw auto parkeren op het Schoolakkerplein (gratis).
Wij zien u graag op 28 september in Ginneken.

De werelddiaconaatcommissie
Breda, Ginneken en Prinsenbeek.