Gemeenteavond donderdag 30 nov. om 20.00u. in Mariƫndal

Gemeenteavond donderdag 30 nov. om 20.00u. in Mariƫndal

24-11-2023


De gemeente sprak bij een eerdere bijeenkomst haar voorkeur uit voor het op zoek gaan naar een nieuwe predikant. Vooral het pastoraat werd als heel belangrijk aangegeven. Een persoon die als gezicht van de gemeente een bindende figuur kan zijn voor leden en niet-leden.

Zoals u weet, beslissen we het aan kunnen trekken van een predikant als kerkenraad en/of kerkrentmeesters niet zelf. Hierover gaat het classicaal college voor de behandeling van beheerszaken (CCBB) namens de kerk. Het CCBB kan adviseren tot het afgeven van een Solvabiliteitsverklaring waarin het percentage en de tijdsduur van de aanstelling van een predikant staat.

Het werk om deze aanstelling dichterbij te brengen leek de afgelopen maanden misschien stil te staan, maar dat is zeker niet het geval. We praten u graag bij tijdens de gemeenteavond. We hopen dat u daarmee een indruk krijgt hoeveel werk er verzet is door kerkrentmeesters, kerkenraadsleden maar ook veel vrijwilligers en hoe wij hopen de komende maanden verder te kunnen komen. Van harte welkom!
Gerlof Bosma, voorzitter kerkenraad