Bachconcert 12 november 2023, aanvang om 16.00 uur.

Bachconcert 12 november 2023, aanvang om 16.00 uur.

10-10-2023


Met genoegen kondigen we dit Bach-concert bij u aan: een vijfde uitvoering in vijf jaar tijd. Dat mag op zijn minst het begin van een traditie heten. Met evenveel plezier maken we melding van de samenwerking met Cappella ex Occasione, eveneens onder leiding van onze dirigent Ruben de Grauw. We verwachten daarmee numeriek en kwalitatief een stevige basis te leggen voor de toekomst.

Het concert opent verrassend, a capella van achteruit de kerk, met “Song for Athene” van John Tavener (1944-2013). Muziek die ook klonk bij de uitvaart van prinses Diana. Vervolgens worden werken uitgevoerd van Dietrich Buxtehude, Heinrich Schütz en Giovanni Legrenzi; een instrumentaal onderdeel (orgel en fagot) is van de hand van Benedetto Marcello. Interessant detail: van muziek van de laatste twee componisten heeft Bach bewerkingen geschreven; en om Buxtehude te horen spelen legde hij te voet 400 km af! Dat geeft een extra tintje van eenheid aan dit concert.
Bach-cantate “Wachet auf, ruft uns die Stimme, BWV140, vormt de hoofdmoot van het programma. De thematiek van deze cantate is tweeledig: gedachtenis én vooruitblik op Advent. Onze historische kerk leent zich bijzonder voor het ervaren hiervan. Aarzelt u niet een kaarsje aan te steken voor iemand die u dierbaar is; dat kan in de zijkapel links in de kerk.

Ruim 25 topzangers, ervaren instrumentalisten en enthousiaste solisten, onder aanvoering van Ruben de Grauw bezorgen u een onvergetelijke muzikale middag!

Toegangskaarten à € 20,00 (inclusief een consumptie bij de nazit) zijn te verkrijgen bij de bekende boekhandels en aan de kerk vóór het concert, maar ook online via bijgaande link. Klik dan hier.