Groeten uit Utrecht

Groeten uit Utrecht

17-10-2022


Na het hartelijke afscheid op 4 september zijn we de afgelopen weken geleidelijk geland in Utrecht. Het is soms nog wat onwerkelijk om opnieuw in het centrum van de stad te wonen, maar de dagelijkse dingen zijn intussen vertrouwd aan het worden. We wonen in een huis dat bij ons past en beseffen dat we daar gezien de huidige woningmarkt veel geluk mee hebben gehad. Felix begint zijn draai te vinden op zijn nieuwe school, het christelijk gymnasium, waar dit jaar het 125-jarig bestaan wordt gevierd; hij rolt van de ene festiviteit in de andere (en zijn ouders mogen soms mee).

Mijn werk voor de Protestantse Theologische Universiteit is begin september meteen op toeren gekomen. De nieuwe verantwoordelijkheid bevalt me goed. Ook dit is bijzonder werk. We hebben een nieuwe lichting van ongeveer 30 studenten ontvangen die predikant of geestelijk verzorger willen worden en met hen een mooie start gemaakt van hun Master-opleiding. Het vooruitzicht dat ik hen de komende jaren geregeld zal tegenkomen in en buiten de collegeruimte doet me goed.

We waren overdonderd door de vele lieve, mooie woorden en cadeaus bij ons afscheid. Het was hartverwarmend en dat gaat met ons mee. Bij al het nieuwe dat op ons afkomt, worden we omringd door herinneringen aan Ginneken. Het zou te ver gaan om alles hier op te noemen. Het Vleugelteken van Ludovicus van Eijnatte dat we meekregen als geschenk, heeft een mooie plaats gevonden waar het licht kan ‘vangen’. De vele kaarten staan in de keuken, waar ze ons dagelijks begroeten. En ik heb me al enkele malen verwonderd over de unieke foto’s en ansichtkaarten in het fraaie boekwerk Wandelen door de tijd, dat eigenlijk een soort speurtocht is. Ik dacht dat ik in de loop van de jaren de meeste documentatie over de kerk van Ginneken wel had gezien, maar dat blijkt niet het geval. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Ik hoop dat u dat ook blijft doen!

Lieve mensen, nogmaals bedankt voor alle goeds dat we ontvingen!
Een hartelijke groet van ons drieën. Graag tot ziens!

Mede namens Felix en Anja,
Ds. Eward Postma