Maatregelen m.b.t. energieverbruik

Maatregelen m.b.t. energieverbruik

17-10-2022


Dat het verwarmen van ons monumentale kerkgebouw energie slurpt, zal waarschijnlijk geen verrassing zijn. Daar is ook uitgebreid bij stilgestaan op de gemeente-avond in februari en tijdens het zomeravondgesprek van afgelopen juli.

Er waren al goede redenen om energie te besparen, zoals bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Sinds de oorlog in Oekraïne willen we ook zo min mogelijk afhankelijk zijn van Russisch gas. En nu komen daar de stijgende energiekosten bij.

Net als vele andere kerken zullen ook wij daarom maatregelen nemen om het energieverbruik te beperken. We doen dat op de volgende manier:

De maximale temperatuur in de kerk wordt lager ingesteld. Dit geldt zowel voor de zondagsdiensten als voor uitvaarten, huwelijken en andere activiteiten die in de kerk plaatsvinden.

In januari zullen alle kerkdiensten gedurende één maand plaatsvinden in Mariëndal. We beschouwen dit als een proef, die we goed zullen evalueren (Hoeveel energie heeft het daadwerkelijk bespaard? Hoe zijn deze diensten ervaren?).

Afhankelijk van de bevindingen, maar uiteraard ook de hoogte van de energietarieven tegen die tijd, beslissen we over het vervolg. Voorlopig willen we u vragen u warm aan te kleden en eventueel uw jas aan te houden. Alvast dank voor uw begrip.