Prayer for Oekraine op 3 april 2022 in de Protestantse Laurentiuskerk

Prayer for Oekraine op 3 april 2022 in de Protestantse Laurentiuskerk

7-04-2022


Drie professionele musici, gevlucht uit Oekraïne hebben op 3 april jl. een indrukwekkend concert gegeven in onze kerk voor ruim 200 aanwezigen.

Drie weken tevoren bereikte onze kerk een verzoek van Ginnekenaar Cees Langeveld, oud-directeur van het Chassétheater. Zou ons kerkgebouw beschikbaar zijn voor 1 van een serie concerten die hij voor deze musici wilde organiseren in Zuid-Nederland.


Met deze concerten werd beoogd de musici na hun vlucht weer te laten optreden en een mooi bedrag te kunnen overmaken naar Giro 555, Samen in Actie voor Oekraïne.
Het verzoek van Cees Langeveld werd door onze kerkenraad en kerkrentmeesters zonder aarzeling ingewilligd: Ons kerkgebouw werd kosteloos voor dit concert ter
beschikking gesteld.

En daar bleef het niet bij. Leden van onze kerkgemeenschap en (bestuurs)leden van onze Vriendenstichting namen de voorbereiding op zich
om het concert op zo korte termijn in ons kerkgebouw mogelijk te maken.

Volgens ds. Samuel Wells van St. Martin in the Fields in Londen heeft de kerk de wereld nodig om kerk te zijn. Dat zou betekenen dat onze kerk met dit concert
door Oekraïense vluchtelingen echt kerk kon zijn. Daarbij was het voor alle betrokkenen bij de voorbereiding een hartverwarmende ervaring om samen het concert mogelijk te maken.

Het was een prachtig, soms emotioneel concert. En met een mooi resultaat: na aftrek van reis- en verblijfskosten en een vergoeding voor de musici kon een bedrag van €4.700,- worden overgemaakt naar giro 555!

Jan Schipper

foto: Paul Ranft, collectie stadsarchief Breda