Rijk gevarieerd Bach-concert, 7 november 2021

Rijk gevarieerd Bach-concert, 7 november 2021

23-10-2021


Op zondag 7 november wordt een Bach-concert uitgevoerd in de protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan/Ginnekenmarkt.

Het programma omvat kleine werken van voorlopers van Bach door koor en orkest, maar ook een vioolsolo en een koraalvoorspel voor orgel (bwv 668).

Indrukwekkend sluitstuk is de Cantate “Aus der Tiefen” bwv 131 met medewerking van solisten. De programmakeuze is mede geïnspireerd op de tijd van het (kerkelijk) jaar: eind oktober/begin november worden overledenen herdacht. De serene sfeer van het middeleeuwse kerkgebouw draagt bij aan een bijzondere artistieke beleving.
De muzikale leiding is in handen van Ruben de Grauw. Hij voert een gezelschap aan van (semi-) professionele zangers en musici wat garant staat voor een uitvoering op hoog niveau. Dit concert is het tweede in wat een traditie belooft te worden. Uw aanwezigheid draagt bij aan het waarmaken van die belofte!

Kaarten à € 15, inclusief consumptie voor de nazit, bij de boekhandels: Van Kemenade & Hollaars, Vives en de Vrije Boekhandel; ook bij de ingang van de kerk.

Aanvang van het concert 16.00 uur, parkeren op het Schoolakkerplein.