Helemaal geen samenzang meer

Helemaal geen samenzang meer

29-01-2021


Wie meeviert via kerkomroep is het niet ontgaan, op dringend advies van de landelijke kerk zijn we helemaal gestopt met samenzang. Dat is vanwege aanwijzingen dat de besmettelijke, zogenoemde ‘Britse’ variant van het Coronavirus via zingen mogelijk extra snel wordt overgedragen. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat ook inderdaad het geval is. Maar het leek raadzaam om de uitkomsten van dat onderzoek niet af te wachten.

We proberen nu andere manieren om toch stem te blijven geven aan de hoop die in ons leeft. Dat is opnieuw even zoeken. Hoe komt een liedtekst goed uit de verf als je hem niet kunt zingen?! Tegelijk bieden de nieuwe omstandigheden ook nieuwe mogelijkheden. Ook wie zichzelf geen zangstem toedicht is nu nodig! Als je het leuk vindt om af en toe mee te doen in de online-viering en je je stem wilt lenen voor het lezen of bidden van een tekst, laat het dan weten aan Diny Koopmanschap, bcmkoopmanschap@gmail.com.

Er is overigens gelukkig nog wel de mogelijkheid om met één solostem te zingen. Dat zullen we af en toe blijven doen, zij het dat dit op extra grote afstand zal gebeuren. Komende zondag doet Corinne van Wijk als zanger mee.