Schuldhulpmaatje Breda zoekt bestuursleden

Schuldhulpmaatje Breda zoekt bestuursleden

22-04-2020


In 2017 is vanuit de kerken Schuldhulpmaatje Breda opgericht. Bijna drie jaar is er door de toen aangetreden bestuursleden keihard gewerkt om in Breda ‘voet aan de grond te krijgen’ en om maatjes in te zetten voor mensen met zorgen over geld en/of schulden.

Dat viel aanvankelijk niet mee. Er is tijd en energie nodig geweest om voet aan de grond te krijgen. Daar heeft het bestuur de afgelopen jaren veel voor gedaan en niet zonder resultaat! Voor 2020 heeft de gemeente voor het eerst subsidie toegekend. Er zijn inmiddels diverse organisaties in Breda waarmee samenwerkingsovereenkomsten zijn gesloten. Kortom, er is erkenning, we beginnen ‘voet aan de grond’ te krijgen in Breda.

Het zittende bestuur heeft aangegeven dat nu het moment is aangebroken om ‘het stokje over te dragen’ aan anderen, die op de tot nu toe behaalde resultaten willen voortbouwen om Schuldhulpmaatje Breda verder ‘op de kaart te zetten’ en de positie in de Bredase gemeenschap verder uit te bouwen.

Graag komen wij daarom in contact met mensen die vanuit de kerken willen helpen dit belangrijke sociale werk voort te zetten en uit te bouwen om op die manier ook mee te helpen om de kerken ‘een gezicht te geven’ in de wereld/in Breda.

Wat voor mensen zoeken wij? Graag komen wij in contact met mensen, liefst vanuit de kerken, die bestuurlijke ervaring hebben, als het kan het lokale sociale domein al redelijk goed kennen of zich dit snel eigen kunnen maken, die contacten hebben in het lokale netwerk naar ondernemers, sociale organisaties en de burgerlijke gemeente. Fijn en goed is het als je gemiddeld een dagdeel per week voor dit werk vrij kunt maken.

Is uw belangstelling gewekt dan horen we graag zo spoedig mogelijk van u. Onze coördinator (Huub Gerritsen) is per mail bereikbaar via shmbreda@icloud.com en telefonisch via 06-12624348. Ook kunt u contact opnemen met ondergetekende via wouterlourens@gmail.com of 06-25558032.

Wout Lourens, interim-bestuurder Schuldhulpmaatje Breda