18 februari, 19:45: Start Leerhuis  ‘Uw wil geschiede op aarde'

18 februari, 19:45: Start Leerhuis ‘Uw wil geschiede op aarde'

31-01-2020


Dinsdag 18 februari, 19:45-21:30 uur. Start Leerhuis
‘Uw wil geschiede op aarde’. Begeleiding ds. Eward Postma. Romenyhuis, Duivelsbruglaan 11, Breda

Jij bent iemand die met beide benen in de wereld staat. Je merkt dat er in de samenleving veel wordt nagedacht over ons wereldbeeld. Daarin zou de mens te zeer centraal zijn komen te staan, op een manier die ten koste gaat van de aarde. Je begrijpt die kritiek en vindt dat we inderdaad goed moeten nadenken. Maar tegelijk vraag je je af of de mens in de Bijbel toch niet ook de kroon op de schepping is. Of misschien vind je juist dat de mens teveel een heerser over de natuur is geworden en vraag je je af of het christendom daar niet aan heeft bijgedragen. Als deze gedachten je bezig houden, ben je in deze cursus aan het goede adres.

In drie avonden staan we stil bij wat een wereldbeeld is en hoe dat er in onze tijd uitziet. We heroriënteren ons op het wereldbeeld zoals dat in de Bijbel en in de liturgie naar voren komt.

Welke aanknopingspunten biedt het christendom om zelf onze gedachten te vormen? Wat kan richting geven aan een leven met God op deze aarde? We zullen onder meer gebruik maken van het boek Groene theologie (2019) van Trees van Montfoort. Daarnaast lezen we Bijbelteksten en
liedteksten en denken we na over de betekenis van natuur en cultuur in het vieren van het Avondmaal.