Grandioos Bachconcert in Ginneken

Grandioos Bachconcert in Ginneken

7-10-2019


Op zondag 27 oktober wordt om 16.00 uur in de Protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan een Bach-concert uitgevoerd: de Cantate “Wachet! Betet!” bwv 70 en de Missa Brevis, bwv 236.

Dirigent is Sietse van Wijgerden; hij geeft een korte inleiding op de te spelen stukken. Dit concert heeft een bescheiden plaats in de herdenking van 75 jaar bevrijding: in oktober 1944 werd de kerk door een zwaar bombardement getroffen. Het is de bedoeling dat dit concert het begin is van een traditie waarin enkele keren per jaar Bach-Cantates ten gehore worden gebracht.

De organisatie, onder auspiciën van de Stichting Vrienden van de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken, heeft in Breda en naaste omgeving zangers en musici van hoog niveau gevonden die dit initiatief gestalte willen geven.

Bij dit concert is de toegang vrij; wel wordt bij de uitgang een gift gevraagd. Na afloop is er in Mariëndal gelegenheid voor een drankje en een ontmoeting met zangers, musici en organisatie.

De sfeervolle historische kerk aan de Duivelsbruglaan met zijn prachtige in de zestiger jaren aangebrachte gebrandschilderde ramen van Charles Eyck leent zich bijzonder voor dit unieke evenement: een verrijking voor cultureel Breda ! Met uw aanwezigheid geeft u aan dit initiatief van harte te ondersteunen.