Open dag Tools To Work, Teteringen, 3 oktober

Open dag Tools To Work, Teteringen, 3 oktober

20-09-2018


Open dag bij Tools To Work: Maak met je handen mensen blij

Teteringen - Een oude fiets, een kapotte naaimachine, overtollig gereedschap of een computer die het niet meer doet? Bij Tools To Work knappen een honderdtal mensen deze zaken weer op. De spullen gaan naar mensen van de Stichting Leergeld maar worden vooral op aanvraag geleverd aan vakscholen in Afrika. Komt u helpen?

Er wordt goed doorgewerkt in de werkplaats in Teteringen. Hierdoor kan Tools To Work jaarlijks meer dan zes zeecontainers naar Afrika sturen. De organisatie is zeer bekend in de landen waar ze de spullen naar toe verschepen. Daardoor wordt ook steeds vaker de vraag gesteld of er vanuit Teteringen nog meer goederen zouden kunnen worden gezonden voor de ambachtsscholen die worden opgezet om de jongeren een goede basis te geven op de arbeidsmarkt. Door een goede vakopleiding worden ze eerder door werkgevers gevraagd of kunnen ze ook als zelfstandig ambachtsman of –vrouw de kost verdienen.

Open dag
Tools To Work wil graag aan die vraag voldoen maar dan zou de hulp van meer mensen welkom zijn. Natuurlijk is de organisatie blij met vaklieden en vakvrouwen die graag voor het goede doel hun handjes willen laten wapperen maar ook mensen die geen specifieke vakkennis op een bepaald gebied hebben, zijn welkom. Maak met uw handen mensen blij. Er is altijd wat te doen en in de praktijk blijkt dat mensen al snel bijleren door samen met ‘ervaren rotten’ op te trekken.

Tools To Work kan zich voorstellen dat u niet zomaar in dit avontuur wilt springen maar eerst eens wilt kijken hoe het er aan de Laanzichtweg 101 in Teteringen aan toe gaan. Dat kan. De stichting houdt op 3 oktober aanstaande een open dag tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt dan eens door de werkplaats lopen en een praatje maken met de medewerkers. En natuurlijk staat de koffie klaar.

Derde Wereld
Tools To Work, voorheen Derde Wereld Werkplaats, is opgericht in 1987. Het idee was om gereedschap in te zamelen en dat te doneren aan mensen in de derde wereld. In de toenmalige kleine werkplaats konden jongeren werkervaring op doen door gereedschap op te knappen. In de loop der tijd is de stichting gegroeid. Hier en daar is wat bijgeschaafd en aangepast aan de veranderende tijd, waaronder de naam van de stichting, maar het doel is nog steeds: mensen helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen.