Expositie beelden van Ludovicus van Eijnatte

Expositie beelden van Ludovicus van Eijnatte

7-08-2018


Verbeelding in natuursteen om de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken van Ludovicus van Eijnatte.

Voor het zevende jaar op zijn er in de zomermaanden juli,augustus en september 2018 nieuwe beelden te bezichtigen van Ludovicus van Eijnatte om de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken gelegen aan de Duivelbruglaan.
Dit jaar vijf werken buiten in natuursteen. Het beeld ‘Inwijding’ staat op het gazon tussen de muur van de Duivelsbruglaan en de kerk . Op de stilteplek van het hernieuwde kerkhof Oud Ginneken staat ‘Vleugelteken’ en in de twee nissen daar omheen ‘Introspectie’ en ‘Vleugeldrager’. Voor de stilteplek bij de taxusstruik staat ‘Natuurkrans’en verder staan er twee permanente beelden rondom het Romenyplein. Al de bovengenoemde werken zijn in arduin.

De tijdloze uitstraling van zijn werk verwijst naar tekens,symbolen waarmee hij zijn fascinatie uitbeeldt met datgene wat achter de tastbare wereld verborgen ligt. Zijn studie architectuur resoneert in zijn beelden. Vaak zij ze een geheel met de ruimte die ze vormgeven en omgekeerd beinvloedt de ruimte de beleving van de beelden. Wat hij aan architectuur toevoegt is een natuurfilosofische dimensie en de geometrische vormen
worden getransformeerd tot meer natuurlijke organische vormen .

‘Vanuit mijn visie ontstaat de vorm en in het werkproces kristalliseert het beeld zich uit. Al werkend probeer ik een sfeer van sereniteit,balans, rust en contemplatie
te bereiken die past bij het beeld. Het is een zoektocht naar evenwicht en spanning met als doel via mijn vormenwereld een gevoel van herkenning bij de toeschouwer op te roepen’. De beelden onthullen daarmee gedachten van geborgenheid en troost, ontwikkeling,oorsprong en overdenking.

Openingstijden: dagelijks. Tijdens kunstroute Ginneken op 18 en 19 augustus en op Open Monumentendag in september.

Meer informatie over het werk: www.ludovicusvaneijnatte.nl