NBV en BGT offline lezen met app Mijn Bijbel

NBV en BGT offline lezen met app Mijn Bijbel

17-04-2018


Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de gratis app Mijn Bijbel gelanceerd. Met de app kan iedereen de Bijbel in zes vertalingen lezen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). De vertalingen zijn downloadbaar en daardoor ook offline te lezen.

‘Vanaf nu kan iedereen gratis én offline in de NBV of BGT lezen: de meest gele-zen vertaling en de meest duidelijke vertaling van Nederland’, aldus directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap Rieuwerd Buitenwerf. ‘Het leesgemak staat in deze app voorop. Je kunt meteen beginnen met lezen zodra je de app hebt geïnstalleerd. Lettergrootte en lettertype zijn aanpasbaar aan je eigen wensen. We verwachten dat de app veel gebruikt gaat worden in kerken, omdat je nu ook zonder wifi of 4g de NBV kunt lezen.’

Wat kunnen gebruikers met de app?
Mijn Bijbel geeft toegang tot zes vertalingen, die met één swipe te downloaden zijn. De volgende vertalingen zijn opgenomen in de app: de Nieuwe Bijbel-vertaling, de Bijbel in Gewone Taal, de Groot Nieuws Bijbel, de NBG 1951, de Statenvertaling en de Fryske Bibel. Op het startscherm van de app staat de bijbel-tekst van de dag. De komende maanden wordt de app steeds verder uitgebreid, bijvoorbeeld met de leesplannen van debijbel.nl.

Wereldwijd
Het bijbelgenootschap gaat de app verder ontwikkelen, zodat ook andere bijbel-genootschappen wereldwijd er gebruik van kunnen maken in hun lokale context.
Informatie over het downloaden van de gratis bijbelapp treft u aan op www.mijnbijbel.nl.

Namens het Nederlands Bijbelgenootschap,

Diny Fockens – Brink