29 mei, 11.00u. Uitstapje De Uitvlucht - Rolerisuit

29 mei, 11.00u. Uitstapje De Uitvlucht - Rolerisuit

4-04-2018


Ondergetekenden zijn door een aangename samenwerking tot ‘De Uitvlucht’ gekomen. Wat bedoelen wij daarmee en voor wie doen wij dit? Wij willen zowel onze gemeenteleden, als ook mensen buiten de kerk, een leuk deel van de dag bezorgen. En: iedereen is welkom!

Maar het gaat vooral om mensen die, om wat voor reden dan ook, bijna niet buiten de deur komen. In de toekomst willen wij vooral proberen om kleine wensen, die hier en daar leven, te realiseren. Over het algemeen denken wij aan uitstapjes die niet al te ver van Breda af liggen. Wij regelen het vervoer en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

Als eerste uitstap van ‘De Uitvlucht’ stellen wij u het volgende voor:

In de Haagse Beemden in Breda is in een oude boerderij de Stichting ROLERISUIT gevestigd. Mocht u voor het eerst van deze organisatie horen, dan geven wij u een volgend inkijkje: De Stichting bestaat al meer dan 25 jaar en heeft tot doel mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap een leuke dag te bezorgen. Met daartoe aangepaste touringcars kunnen de betreffende personen aangeven voor welke uitstap wordt gekozen. Alle medewerkers, en dat zijn er meer dan 40, zijn vrijwillig aan deze mooie stichting verbonden. Zo’n 25 chauffeurs zorgen voor de leukste trips. Allerlei instellingen maken gebruik van deze stichting. Op het terrein worden de bussen gestald, en is een prachtige rolstoeltuin aangelegd. Bovendien zijn er allerlei dieren aanwezig. Groepen kunnen terecht zowel binnen als buiten op een heerlijk terras, en genieten dan van koffie of thee met iets lekkers.

Ons idee is om met een aantal geïnteresseerden deze stichting te bezoeken. Mensen van het bestuur lichten de doelstelling van de stichting toe en het buitengebeuren van de boerderij kan worden bezichtigd. U wordt bovendien een rijsttafel aangeboden en een verhalenverteller omlijst het geheel.

Deze uitstap zal plaats vinden op dinsdag 29 mei a.s. van 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Voor vervoer wordt gezorgd, rolstoel of rollator geen probleem. We vertrekken vanaf Mariëndal om 11.00 uur. Kunt u daar niet zelf komen, dan geeft u dat even per mail of telefoon aan ons door. U betaalt slechts een deel van de kosten om zodoende de drempel zo laag mogelijk te houden. In dit geval wordt aan u het bedrag van € 10,-- gevraagd, te betalen op de dag zelf.

Hoe kunt u zich opgeven? Dat kan per email: aadvandijk62@gmail.com, of via de telefoon: 06-538.337.14, of bij een van ons. Maar dat moet u dan wel doen voor 20 mei a.s.

Wij hopen dat velen van u het leuk vinden om mee te gaan! Dus geef u op!

Marguerite de Wilde, Bert de Wilde, Bas de Geus, Annet van Zijl, Aad van Dijk en Fernande Probst.