Kleine Kerk: opbrengst christingles en kinderkerstviering

Kleine Kerk: opbrengst christingles en kinderkerstviering

23-01-2018


Het maken van christingles in de aanloop naar kerst is een traditie die alweer heel wat jaren meegaat in onze kerk. Ook dit jaar hebben de kinderen ze weer met veel plezier in elkaar geknutseld: een sinaasappel als de wereld, een kaars als het licht van Christus, een rood lint als zijn bloed en snoepjes als de vruchten van de aarde op vier prikkers in alle windrichtingen.

De verkoop van de christingles in Mariëndal heeft € 51 opgeleverd voor de actie Serious Request van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar was het doel daarvan om verscheurde families in conflictgebieden zoals Nigeria en Democratische Republiek Congo weer bij elkaar te brengen: een mooi streven dat goed past bij de kerstgedachte!

Op zaterdag 23 december hadden we verder een mooie kinderkerstviering met als thema “Iedereen was verbaasd”. We zongen bekende kerstliedjes, lazen het kerstverhaal en speelden het samen na. Alle aanwezige kinderen konden meedoen als ze dat wilden, als engeltje, schaapje, herder of ster, en dat deden ze dan ook graag! En…naast Brigitte en Hans die ons op dwarsfluit en piano begeleidden bij het zingen was dit jaar ook het opleidingsorkest van Harmonie Concordia aanwezig met hun kerstrepertoire. Geweldig om zoveel muzikale inbreng en ondersteuning te hebben, heel hartelijk dank! Wie weet is weer een mooie nieuwe traditie geboren…?

Nynke, Brigitte, Marloes, Hanneke, Marguerite en Eward