Kerstconcert Tilburgs Byzantijns Koor - 10 dec. 15.00 uur

Kerstconcert Tilburgs Byzantijns Koor - 10 dec. 15.00 uur

21-11-2017


Op zondag 10 december om 15.00 uur geeft het Tilburgs Byzantijns Koor een kerstconcert in onze Laurentiuskerk. Het koor is bij ons goed bekend, want door de jaren heen verlenen zij incidenteel ook hun medewerking aan kerkdiensten in onze kerk. Ook hiermee wordt de brede oecumene gediend !

Ter informatie nog enkele gegevens over het koor.
Het is een gemengd koor van ca. 35 zangers en het oudste koor in zijn soort in Nederland.
De paters Kapucijnen in Tilburg richtten in 1944 een koor op om liturgische vieringen van in Zuid-Nederland woonachtige Russische en Oekraïense vluchtelingen en immigranten mogelijk te maken.

Zij zingen uitsluitend a-capella (zonder instrumentale begeleiding). De gedachte hierachter is dat alleen de menselijke stem in staat is om tegelijk woorden en muziek voort te brengen.

De kennis en ervaring van deze bijzondere muziek van beroemde Russische en Oekraïense componisten kenmerkt zich door een bijzondere harmonische schoonheid en wordt door het koor beschouwd als hun muzikale erfgoed.

Op het programma staan vele prachtige gezangen die in de Kersttijd in de Liturgie en bij de vespers worden gezongen, gecomponeerd door o.a. Hnatyschyn, Rimsky-Korsakov, Rachmaninov en Brtnijanskij. Ook een paar volksliederen uit de Kersttijd zijn opgenomen in het programma.

De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 10,--, inclusief een consumptie na afloop in Mariëndal. Voorverkoopadressen zijn de VVV kantoren, Boekhandel van Kemenade en Hollaers en de Vrije Boekhandel. Uiteraard zijn de kaartjes, zolang de voorraad strekt, ook ’s middags vóór het concert in de kerk verkrijgbaar.

De opbrengst van dit concert komt ten gunste van de Vriendenstichting van ons kerkgebouw.
Graag roepen wij u op om vriend te worden van deze stichting. Velen zijn u al voorgegaan. Indien u het kerkgebouw, wel genoemd het mooiste monument van Ginneken, een goed hart toedraagt kan het haast niet anders of u wordt donateur/vriend met ingang van het nieuwe jaar. Een goede invulling van mooie voornemens! De folder van de vriendenstichting en het aanmeldingsformulier liggen iedere zondag voor u klaar op de informatietafel. Wij sturen het u ook graag toe.

Namens het bestuur van de Stichting prot. Laurentiuskerk Ginneken
Peter Wassink, penningmeester. Tel. 076-5650733, e-mail: pwassink@ziggo.nl