Eigen inkomen verwerven - Tools to Work

Eigen inkomen verwerven - Tools to Work

5-09-2017


Stichting Tools To Work (voorheen Derde Wereld Werkplaats) in Teteringen is een non-profit instelling die mensen helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Mensen in Nederland en mensen in Afrika.

Wij bieden werkervaring aan mensen in Nederland die om één of andere reden niet aan het reguliere arbeidsproces kunnen deelnemen. En wij bieden gereedschap aan vakonderwijs en startende ondernemers in Afrika zodat zij een eigen inkomen kunnen verwerven.

Ons nieuwste project is Flowers of Hope

Flowers of Hope Self Help Group is actief op het platteland in de buurt van Eldoret, West Kenia. In deze regio zijn veel slachtoffers gevallen tijdens de rellen voor de verkiezingen in 2008. Ook HIV/Aids is een groot probleem. Hierdoor zijn er veel alleenstaande moeders en weeskinderen. De vrouwen leven in arme omstandigheden en moeten vaak voor grote gezinnen zorgen. Veel kinderen hebben één van hun ouders verloren.

De vrouwen hebben amper mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen of een eigen inkomen te verwerven. Uit een initiatief van de bevolking is de organisatie Flowers of Hope opgericht. Het doel is om een toekomstperspectief te bieden aan ongeschoolde jongeren en vrouwen. Flowers of Hope biedt vakopleidingen aan in kledingmaken, elektrotechniek en computervaardigheden. Met deze trainingen kunnen de opgeleiden een eigen bedrijfje starten, een samenwerkingsgroep starten of werk vinden in bestaande bedrijven.

Flowers of Hope Self Help Group wil meer mensen een opleiding kunnen aanbieden en heeft Tools To Work gevraagd om hiervoor gereedschap, machines en computers te leveren. De kosten voor dit project zijn € 4930,-. Hiervoor kunnen jaarlijks 112 mensen opgeleid worden. Hiervoor kunnen jaarlijks 112 mensen opgeleid worden. Dat is € 44,- per persoon om iemand in staat te stellen een eigen inkomen te verwerven. Helpt u ons deze mensen een toekomst te bieden?

Meer informatie leest u op onze website: www.toolstowork.nl