Schuldhulpmaatje worden. Maak jij het verschil?

Schuldhulpmaatje worden. Maak jij het verschil?

5-09-2017


Steeds meer mensen worstelen met hun financiën, komen er zelf niet meer uit en krijgen schulden. Zij hebben iemand nodig die met hen meedenkt, praktische hulp geeft en aanmoedigt. Een ‘maatje’ dat niet begint over ‘eigen schuld, dikke bult’, maar geduldig luistert als zij over hun zorgen spreken.

In 2014 is de landelijke Vereniging Schuldhulpmaatje Nederland opgericht en ook in Breda is SchuldHulpMaatje nu gestart. Dat is een organisatie welke uitsluitend bestaat uit (geschoolde) vrijwilligers.

Een maatje helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken. En hoe dat op orde kan blijven! De maatjes werken daarbij samen met de professionele schuldhulpverleners. Belangrijk is dat een maatje persoonlijke aandacht schenkt en kan motiveren om vol te houden als het moeilijk is. Samen lukt het, dat is ons uitgangspunt. En met succes. Overal in het land weten mensen na hulp van een maatje schuldenvrij te blijven. Je kunt als maatje het verschil maken.

SchuldHulpMaatje iets voor u?

Je bent de vertrouwenspersoon van iemand in een kwetsbare positie. Je voelt je betrokken bij onze doelgroep. Je bent bereid om structureel tijd beschikbaar te maken. Je wilt de driedaagse maatjestraining volgen en de jaarlijkse bijscholing met e­learning. Als maatje sta je er niet alleen voor maar word je goed ondersteund.

Voel je je aangesproken en wil je meer weten over SchuldHulpMaatje Breda, dan kun je contact opnemen met de voorzitter Paul Vlek (06.51.47.81.01) of secretaris Hans van ’t Nedereind (06.23.34.14.23). Ook contact via email kan: schuldhulpmaatjebreda@hotmail.com.