Impressie van de Vrijwilligersmiddag, zaterdag 10 juni

Impressie van de Vrijwilligersmiddag, zaterdag 10 juni

5-07-2017


Vanaf 15.00 uur werden de vrijwilligers in onze gemeente ontvangen met koffie op het ‘Romenyplein’.

Daarna ging het gezelschap naar de kerk, waar voor hen, door enkele gemeenteleden - ook geheel vrijwillig -, een concert was voorbereid voor orgel, piano, viool en zang.

Het grote en het kleine orgel werd, evenals de piano, bespeeld door Gijs van Spankeren, aan de viool werden de klanken ontlokt door Marianne Hillen en de menselijke stem werd vertolkt door (in alfabetische volgorde) Cathelijne Bach en Corinne van Wijk. Er werden werken ten gehore gebracht van onder andere Mendelssohn, Bach en Mozart.

Ontroerend was de vertolking van het Lacrimoso uit het Requiem (KV 626) van W.A. Mozart en hierin ook nog eens zijn laatste, onvoltooide compositie. Het oorspronkelijk voor koor geschreven werk werd – ontroerend mooi – gezongen door Corinne, sopraan, en Cathelijne, alt. De begeleiding was van Marianne en Gijs.

Daarna werden allen ontvangen in en bij Mariëndal voor een hapje en een drankje. Alles was bereid en verzorgd door Arjen en zijn vriendin. Top!

De middag werd afgesloten door de zanggroep “Kleurrijk” die op een leuke wijze meestal vrolijke volksmuziek uit diverse landen ten gehore bracht. Een enkele ondeugende tekst was daarbij wel eens te ontwaren.

Kortom: een zeer geslaagde middag !!

Zie onderstaande pagina voor meer foto's van de vrijwilligersmiddag (onder het stukje "Dauwtrappen):
http://protestantsegemeenteginneken.nl/ExtraFotoPagina.html