Lunchpauzeconcerten in de Grote Kerk

Lunchpauzeconcerten in de Grote Kerk

23-06-2017


Jong talent op het orgel in de Grote Kerk Breda
Traditiegetrouw zijn er in de maand juni de zogenaamde lunchpauzeconcerten in de Grote Kerk Breda. Vier jonge orgeltalenten, van de conservatoria uit Tilburg, Rotterdam en Den Haag, zijn uitgenodigd om een klassiek orgelconcert te komen spelen op het monumentale Flentrop-orgel van de Grote Kerk. Op woensdag 7 juni wordt de serie orgelconcerten Jong Talent geopend met een bespeling op het Flentrop-orgel door Marc Schippers, student aan het conservatorium in Tilburg.

Niet elke Bredanaar weet dat er wekelijks les gegeven wordt aan orgelstudenten van het conservatorium in de Grote Kerk. Studenten van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam komen hiervoor speciaal naar Breda. Zij ervaren de lessen en de concerten als een extra impuls en een verrijking voor hun opleiding. Het echte werk! Daar gaat het uiteindelijk allemaal om; de toetsen bespelen en de registers bedienen van een groot vierklaviersorgel.

De lunchpauzeconcerten zijn elke woensdagmiddag in juni te bezoeken van 12.45-13.30u. De laatste is:

Woensdag 28 juni: Javier Serrano Godoy (ES)

Toegang: vrije gift
De serie concerten Jong Talent wordt georganiseerd door Aart Bergwerff, artistiek leider van de nieuwe stichting voor orgelconcerten in Breda; Art UnOrganized.
Aart Bergwerff is tevens Organist van de Grote Kerk Breda en hoofddocent orgel aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.