Kerkennacht 2017, 23 juni van 19.00-23.00 uur

Kerkennacht 2017, 23 juni van 19.00-23.00 uur

6-06-2017


in de Michaelkerk en de Markuskerk

Op veel plaatsen in Nederland gaan op vrijdag 23 juni de kerkdeuren open voor de Kerkennacht. Ook in Breda! De Bredase Raad van Kerken organiseert de Kerkennacht dit jaar in en rond de Michaelkerk en de Markuskerk, twee buurkerken in Heusdenhout.

Het programma is heel gevarieerd! Bij de opening, om 19:00 uur, staat een blanco kerkdeur centraal. Die verwijst naar de beroemde deur van Maarten Luther. Precies 500 jaar geleden spijkerde Luther zijn stellingen over de kerk toen op een kerkdeur. De hele avond kunt u op onze Lutherdeur uw eigen gedachten schrijven over de kerk van 2017.

Om 19:15 uur is er in de Michaëlkerk een korte viering rondom een icoon, speciaal gericht op kinderen. Tijdens en na de viering kunnen kinderen hun eigen icoon inkleuren. Wie wil, kan na een kop koffie in de Michaelkerk verder praten over de iconen of over de opmerkingen op de Lutherdeur.

Ondertussen begint om 20:30 uur in de Markuskerk een optreden van de oecumenische theatergroep Message. Deze groep staat onder leiding van Pascal Tol en Saskia van Baaren en heeft als thuisbasis de Protestantse Kerk van Dongen-Rijen. Met hun optreden wil Message laten zien hoe jongeren de christelijke boodschap in deze tijd verstaan. Na de voorstelling (vanaf ca. 21:30 uur) is er in de tuin van de Markuskerk een afterparty: ontmoeting onder het genot van een drankje.

Om 21:45 uur start er in de Michaelkerk een workshop ‘Gregoriaans zingen’. Deze workshop wordt gegeven door Frans Bullens, musicus en dirigent van diverse kerkkoren. Hij houdt een korte inleiding over ‘het kerkelijk lied’, waarna hij de aanwezigen meeneemt in het Gregoriaans zingen.

Op enkele momenten verspreid over de avond is het dertienjarige talent Anna Raven met haar harp te horen.

Rond 22:30 uur wordt de kerkennacht afgesloten in de Michaelkerk met een slotviering waaraan voorgangers uit verschillende kerken zullen meedoen. Muziek en zang van eerder deze avond maakt de afsluitende bijeenkomst nog veelkleuriger!

U bent van harte welkom om deze avond, of een deel daarvan, mee te maken. De entree is gratis. Voor de consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Kijkt u ook eens op de Facebookpagina van de Kerkennacht Breda!

Meer informatie:
Peter Derks (pastor RK Parochie van de Heilige Familie, p.derks@parochieheiligefamilie.nl)
Josef Sikora (parochiepriester Orthodoxe Kerk Breda, priesterjosef@hotmail.com)
Ton van Prooijen (predikant Protestantse Gemeente Breda, tonvanprooijen@gmail.com)

Adressen:
Michaelkerk | Hooghout 67 | 4817 EA Breda
Markuskerk | Hooghout 96 | 4817 ED Breda
www.raadvankerkenbreda.nl