Expositie van beelden in natuursteen, keramiek en brons, 20 en 21 mei

Expositie van beelden in natuursteen, keramiek en brons, 20 en 21 mei

20-04-2017


Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017 organiseren de stichting Vrienden van de Protestante Laurentiuskerk Ginneken en Atelierbreda een tentoonstelling op het buitenterrein van onze kerk. Tentoongesteld worden beelden van natuursteen, keramiek en brons, vervaardigd door circa 32 cursisten van Atelierbreda.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 om 13.00 uur met live muziek van JAZZITH. De openingstijden zijn zowel op zaterdag als op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 21 mei 2017 om 14.30 uur en om 15.30 uur worden door de kunstenaar Michaël Jepkes rondleidingen verzorgd door het kerkgebouw, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar de gebrandschilderde ramen van Charles Eijck. Voor deze rondleidingen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tijdens de openingstijden kunnen consumpties worden genoten in Mariëndal.

De stichting Vrienden van de Protestante Laurentiuskerk Ginneken is een jonge stichting, die zich ten doel stelt om het waardevolle middeleeuwse Laurentius-kerkgebouw in het Ginneken (gem. Breda) voor de toekomst te behouden. Daarvoor is veel geld nodig, dat de stichting door het werven van vrienden en donateurs tracht bijeen te brengen. Als tegenprestatie voor de donateurs en om de stichting onder de aandacht van een groot publiek te brengen, organiseert zij kunstzinnige en culturele activiteiten. Een van die activiteiten is deze expositie, waarbij de leerlingen van Atelierbreda een mooie plek naast het bijgebouw Mariëndal wordt aangeboden om te exposeren voor een groot publiek.

Arjen Knook en Iris Stolk (eigenaren van Atelierbreda) zijn in 1999 allebei afgestudeerd aan de kunstacademie en hebben toen hun eerste atelier gehad in een leeg schoolgebouw aan de Viandenlaan in het Ginneken, vlakbij waar nu deze expositie plaatsvindt. Dat maakt dit gebeuren voor hen extra bijzonder.

Inmiddels zijn ze met hun atelier al 10 jaar gevestigd aan de Schapendreef in de Haagse Beemden en is hun onderneming doorgegroeid tot Atelierbreda.

Atelierbreda is een plek waar Arjen en Iris beelden maken in brons, klei en steen. Ook geven ze hier cursussen en workshops. Sinds dit jaar hebben ze naast een beeldhouwatelier, buitenterrein, werkplaats en keramiekatelier ook een pottenbakkerij. Het is een inspirerende plek, waar een team van zeven kunstenaars werkt en lessen geeft aan tal van leerlingen, jong en oud, op het gebied van beeldende kunst.