Breda-Wismar-Arad

Breda-Wismar-Arad

13-03-2017


Oproep: sorteerhulp gezocht

Zoals u wellicht weet verzamelen wij kleding en andere bruikbare spullen voor onze partnergemeente in Arad. Iedere week wordt er (minimaal) één ochtend gewerkt aan dat wat er binnengekomen is. Het wordt nagekeken en keurig gesorteerd in bananendozen verpakt. Vier dames zijn daar beurtelings mee bezig. Maar soms komt er zoveel binnen dat wij handen tekort komen. Het zou daarom goed zijn als de sorteerploeg versterking zou krijgen. Omdat veel mensen doordeweeks nog gewoon werken, zoeken wij (ook jonge) mensen die op zaterdagmorgen af en toe zouden kunnen helpen. Als u, als jij, ons kunt helpen dan horen wij dat graag!

Verslag werkbezoek Arad

Dit verslag beloofde ik u in het novembernummer, maar omdat op dit moment het zoeken naar bijzondere hulpgoederen (zie hieronder) voorrang heeft en met het verslag dit stukje copy wel heel erg lang zou worden, houdt u dit nog tegoed. U kunt het wel al vinden op de website www.protestantsegemeentebreda.nl

Bijzondere hulpgoederen gezocht

Afgelopen november waren Jack Grootenboer en ik op bezoek in Arad. In de eerste plaats spraken wij daar met de kerkenraad o.a. over bijzondere hulp-goederen waar zij, óf het geld niet voor hebben óf niet aan kunnen komen en waar wij mogelijk hier thuis naar uit zouden kunnen kijken. Ditzelfde deed zich voor bij ons bezoek aan het Bejaardentehuis en het Kindertehuis. Daarom ziet u hieronder een hele lijst van spullen die zij daar goed zouden kunnen gebruiken en die bij u misschien ongebruikt in een hoekje staan. Daarnaast gaat de inzameling van de ‘gewone’ dingen zoals kleding en textiel, uiteraard gewoon door.

Kijkt u, kijk jij even mee?

- 4 rollators (2 voor de eigen gemeenteleden, 2 voor het bejaardenhuis)
- 2 rolstoelen
- Looprekjes/wandelstokken
- Regenkleding
- 2 bloeddrukmeters
- Gehoorapparaten
- Dames-heren-kinderfietsen
-Allerlei handgereedschappen. Van hamers en schroevendraaiers tot boor- en schuurmachines, alles is welkom
- Lego en Fisherprice speelgoed voor de kinderen
- Kleuterschoolstoeltjes en tafeltjes
- Laptops (ook kapotte exemplaren zijn welkom voor de onderdelen)
- Oude (kapotte) mobieltjes
- Dekens, dekbedden en beddengoed
- Tafellakens (witte) evenals keuken- en theedoeken voor gebruik in de Kerkzaal waar ook gezamenlijke maaltijden plaatsvinden.
- Trainingsbroeken/trainingspakken voor het Bejaardenhuis (gemakkelijk in gebruik)
- Nachtkleding eveneens voor het Bejaardenhuis
- Incontinentiemateriaal zowel voor de eigen gemeenteleden als voor het bejaardenhuis
- Incontinentiebroekjes voor Alexandra, een dubbel gehandicapt meisje van 14 jaar uit het Kindertehuis (volwassenmaat). Men krijgt voor haar slechts 3 broekjes per etmaal en deze zijn ook van een slechte kwaliteit.
Pampers vanaf maat 5 voor het Kindertehuis.
- Verder is het Kindertehuis op zoek naar een stofzuiger zodat men ook op de bovenetage er eentje heeft
- Ook zoeken we naar 2 sleeën, gewoon het ouderwetse model van hout (het sneeuwt daar vaker dan hier) en een beetje stevig speelgoed wat muziek maakt en/of licht geeft (zonder kleine onderdeeltjes)
- Het Bejaardenhuis heeft ons ook gevraagd naar allerlei blikken verf, zowel voor binnen als buiten, om de boel een beetje op te fleuren
- En tenslotte om gewone verbandmiddelen. Denkt u daarbij aan zwachtels, gaasjes, pleisters, etc.

Het is een hele lijst maar mocht u hen met iets kunnen helpen dan heel graag! Belt of mailt u even als u iets voor ons heeft? Indien nodig komen we het bij u ophalen. Alvast heel erg bedankt!

Mieke Frankfoorder-Boevé (voorzitter), tel. 076-514.65.23
Email: