Christingles 2016

Christingles 2016

22-02-2017


Op zaterdag 10 december 2016 maakte een klein groepje kinderen met hulp van hun creatieve ouders weer traditioneel Christingles. De kleinste knutselaar was nog geen twee jaar! Er werden flink wat Christingles gemaakt, waarbij er ook heel wat snoepjes in de buiken van de kinderen verdwenen.

Om uw geheugen nog even op te frissen: de Christingle komt uit Engeland en is een versierde sinaasappel. De sinaasappel staat symbool voor de wereld, met daarom heen een rood lint: het bloed van Jezus. In de sinaasappel worden vier prikkertjes met daaraan snoepjes geprikt. Deze staan voor de vier windstreken of de vier seizoenen. De snoepjes symboliseren de vruchten van de aarde. Bovenop de sinaasappel wordt een kaarsje gestoken als symbool van het licht van Jezus.

De Christingles werden de volgende dag na de dienst aan de kerkgangers verkocht. Het was dit jaar niet heel moeilijk te bepalen waar de opbrengst van de verkoop naar toe zou gaan: het glazen huis van Serious Request stond immers in Breda en hun doel dit jaar was geld inzamelen voor het voorkomen en behandelen van (kinderen met) longontsteking. Het was direct duidelijk dat de opbrengst van de verkoop van de Christingles voor dit goede doel aan Serious Request zou worden gedoneerd. De prachtige opbrengst van € 65,30 is vlak voor Kerst door Rosa en Willy persoonlijk afgegeven bij het Glazen Huis.

Volgend jaar weer, met een grotere opkomst van knutselaars?

Namens de Kleine Kerk,

Brigitte Thomas – Chin-A-Fat