Diakonie en Kleine Kerk in actie voor Serious Request

Diakonie en Kleine Kerk in actie voor Serious Request

13-11-2016


Het Glazen Huis van het radio- en TV-evenement 3FM Serious Request staat dit jaar in Breda. Drie Dj’s van 3FM trekken de deuren van het Glazen Huis op de Grote Markt achter zich dicht op zondag 18 december. Dat is meteen het officiële startsein voor het evenement. Op zaterdagavond 24 december gaan de deuren van het Glazen Huis weer open en sluit 3FM Serious Request 2016 in Breda af met een slotfeest.

De stille ramp

Het evenement heeft als doel zoveel mogelijk aandacht te krijgen én geld in te zamelen voor ‘de stille ramp’. Dit jaar vragen het Rode Kruis en 3FM aandacht voor de 900.000 kinderen die jaarlijks wereldwijd sterven aan longontsteking. Dit is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar. De slogan van dit jaar luidt dan ook: ‘Laat ze niet stikken’.

Zowel de diakonie als de Kleine Kerk zetten zich de komende weken in voor Serious Request, het initiatief van radiozender 3FM waarmee in de week voor Kerst geld wordt ingezameld om wereldwijd longontsteking bij kinderen te kunnen bestrijden.

Hieronder vindt u de agenda van de Kleine Kerk voor de komende weken:

Zondag 27 november: Kleine Kerk, 1e zondag van de advent. Start Serious Request-thema!
Zaterdag 10 december: Christingles maken in Mariendal (tijdstip n.t.b.)
Zondag 11 december: Christingle-dienst, 3e zondag van de advent, opbrengst verkoop voor Serious Request
Zondag 18 december: Kleine Kerk, 4e zondag van de advent, laatste keer Serious Request thema
Zaterdag 24 december 17 uur: Kinderkerstfeest (meer info volgt)