ZWO-NIEUWS

ZWO-NIEUWS

29-10-2016


In het zomernummer van Kerknieuws is uitvoerig melding gemaakt van het ZWO-project: de Stichting BAJA (BOUWEN AAN, voor en met JEUGD in AFRIKA). Doel is: geld bij elkaar brengen voor minstens één, maar als het even kan twee keukens die zullen worden gebouwd bij gerenoveerde scholen in West-Kenia. Kosten: ongeveer € 5000 per stuk.

Voor een boekenmarkt, altijd goed voor € 2000 à € 3000, bestaan geen plannen meer. Dat betekent dat andere wegen bewandeld moeten worden om ons doel te bereiken. De eerste stappen zijn gezet: bij de startzondag zijn fraaie handgemaakte kaarten verkocht; opbrengst € 220. Het is fijn om te zien dat iedereen zo spontaan mee deed bij de start van deze actie! In de Markuskerk gebeurde hetzelfde: € 134.

We zullen de komende tijd vaker bij u aankloppen met allerlei acties. Hebt u daar ideeën voor? Graag!!

Op zondag 30 oktober kunt u in de Grote Kerk ook weer artikelen kopen voor dit doel!

Stichting Wilde Ganzen steunt het project ook, wat inhoudt dat 30% aan onze opbrengst wordt toegevoegd!

De ZWO-commissie: Ingrid van Hoffe en Herman Naber (Het Kruispunt Prinsenbeek), Hannie Bouman en Karin Nelson (Markuskerk), Rob Blokland (Johanneskerk), Bep Koldenhof (penn.) (Lukaskerk), Greet de Geus (vz.), Diny Koopmanschap (secr.), Anneke Schipper, Willy Versteeg (Laurentiuskerk).