Bach op zondag, Grote Kerk Breda

Bach op zondag, Grote Kerk Breda

5-08-2016


Vanaf 31 juli starten in de Grote Kerk de zomerdiensten 2016 van de Protestantse Gemeente Breda. Vier zondagen achter elkaar waarin de PGB samenkomt in de prachtige Grote Kerk om samen te vieren, in samenwerking met andere gemeenten.

Evenals vorig jaar wordt aansluitend aan de zomerdiensten een viertal orgelbespelingen op het monumentale orgel van de Grote Kerk georganiseerd, opnieuw onder de naam BACH op ZONDAG.

Geen dag zonder Bach, en dat geldt zeker voor de zondag, de muziek van de grootste componist van protestantse kerkmuziek is voor iedere (zon)dag en van alle tijden.

Het was Max Reger, die andere belangrijke componist van orgelmuziek, die de muziek van Johann Sebastian Bach Anfang und Ende aller Musik noemde.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Max Reger overleed (1873-1916). Om die reden zal in de serie BACH op ZONDAG ook aandacht worden besteed aan een werk van Reger.

Vier organisten verzorgen ieder een orgelbespeling op de vroege zondagmiddag van 12.15-13.00 uur.

De laatste bespeling wordt verzorgd door Bert Mooiman, mijn voorganger als organist van de Grote Kerk.

Zondag 31 juli: Peter Ledaine (Oostende, België)

Zondag 7 augustus: Aart Bergwerff (Breda)

Zondag 14 augustus: Jos Vogel (Middelburg)

Zondag 21 augustus: Bert Mooiman (Den Haag, voorheen Breda)

Aanvang na de koffie, rond 12.00 uur.

Toegang gratis, vrije gift na afloop.

De serie BACH op ZONDAG wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Luthers Diaconessenhuis Fonds en het Fonds Lidmatenhuis Evangelisch-Lutherse Gemeente Rotter-dam.

Ik hoop u te mogen begroeten in de zomerdiensten en bij BACH op ZONDAG, van harte welkom!

Aart Bergwerff