Tools to Work: winnaar Cordaid Challenge 2016

Tools to Work: winnaar Cordaid Challenge 2016

15-06-2016


Een naaimachine op afbetaling.
Dat is de pilot ‘TOOLBANK‘ waarmee Tools To Work studenten in Kenia in staat stelt om al tijdens hun opleiding geld te verdienen. In veel Afrikaanse landen moet je eigen gereedschap hebben om aan de slag te kunnen. Tools To Work heeft hier een oplossing voor gevonden. Tijdens je opleiding in bezit komen van het gereedschap dat je verder helpt en waarmee je je opleiding kunt betalen. Met deze pilot, die we de komende jaren gaan uitrollen, hebben we de challenge van Cordaid gewonnen.

Naailessen
De pilot is verder uitgewerkt en er zijn fondsen gevonden om van start te gaan. In Kenia zijn drie technische scholen geselecteerd en de eerste afspraken zijn gemaakt. De lokale overheid van Trans-Nzoia County toont grote betrok¬kenheid bij de pilot. Ze acht het van groot belang dat de studenten een ma¬chine of gereedschapset hebben, om na hun afstuderen aan de slag te gaan. Een van de eerste scholen die mee gaan doen is het Andersen Vocational Center.

In 2016 worden er definitieve afspraken gemaakt en zullen gereviseerde naaimachines naar Kenia worden verzonden. We plannen om in januari 2017 bij de drie scholen te starten en 180 studenten van naaimachines te voorzien. Op langere termijn hebben we de ambitie om dit concept uit te breiden naar andere beroepsgroepen en naar meer scholen.