Kamerkoor Saudade zingt in de Laurentiuskerk

Kamerkoor Saudade zingt in de Laurentiuskerk

15-06-2016


Op zondagmiddag 26 juni om 15 uur geeft het Utrechtse kamerkoor Saudade een concert in de protestantse Laurentiuskerk in Ginneken. Op het programma staan uiteenlopende werken uit de rijke geschiedenis van de religieuze koormuziek, met enkele Noord- en Oost-Europese accenten.
Saudade zingt a-capella. Men zal onder meer stukken ten gehore brengen van de Litouwse hedendaagse componist Vytautas Miskinis, de Pool Józef Swider (1930-2014), en de Engelse componist Andrew Smith. Daarnaast werkt het koor aan een uitvoering van het Nachtlied van de Duitse componist Max Reger, die dit jaar, honderd jaar na zijn overlijden, speciaal wordt herdacht. Van Nederlandse componisten zingt het koor enkele delen uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw (1926-1996).

Kamerkoor Saudade bestaat uit zo’n 20 zangers en staat onder leiding van Vincent Doek. Het Portugese woord ‘saudade’ staat voor een gemoedstoestand van de ziel, het weemoedig verlangen dat gevoed wordt door de herinnering. Dit poëtische woord raakt de kern van wat het koor in zijn muziek wil overbrengen: een gevoel van schoonheid, heimwee en vergankelijkheid.

Dit concert wordt aangeboden in het kader van 700 jaar Laurentiuskerk: de toegang is vrij. Bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven. De opbrengst wordt bestemd om de historische kerk aan de Ginnekenmarkt ook van buiten te kunnen verlichten.