Een mijlpaal voor onze organist!

Een mijlpaal voor onze organist!

26-12-2015


Op 16 december jl. is Gijs van Spankeren, onze trouwe organist, 70 jaar geworden. Sinds 1993 bespeelt hij ons orgel met groot enthousiasme, en verzorgt daarmee een welkome omlijsting van onze eredienst. Hij woont met zijn Evelien in Willemstad en (haast) elke zondag overbruggen zij die afstand door weer en wind. Daarnaast is hij onze cantor en dirigeert ook al jaren onze cantorij. Hij rijdt dus per jaar heel wat kilometers tussen Willemstad en Breda heen en weer, dat verdient respect!

Met groot geduld en toewijding dirigeert hij de cantorij, stem voor stem wordt doorgenomen opdat ons gezang zijn uiterst muzikaal gehoor kan bekoren. Ook Evelien draagt in de cantorij haar steentje bij en vergezelt Gijs derhalve haast altijd op de reis naar Breda. Ook dat is een mooie prestatie!

Weet u trouwens dat Gijs al meerdere keren gespeeld heeft op het grote orgel in de St. Jans Kathedraal in den Bosch? Op die klavieren is zeker niet iedereen welkom!

Op woensdag 16 december jl. repeteerden wij voor de kerstnachtdienst, en maakten wij ook gebruik van dit samenzijn om Gijs flink in de bloemetjes te zetten. Hij heeft dat echt verdiend.

Aad van Dijk