ZWO Nieuws

ZWO Nieuws

4-11-2015


We kijken vooruit en we kijken terug. Vooruit naar 29 november: Wereldwinkelverkoop, na de dienst, in Mariëndal. Inmiddels is het een traditie geworden dat we in deze tijd van het jaar, naast de gebruikelijke levensmiddelen, ook allerlei cadeauartikelen en kerstversiering aanbieden. Zorg dat u alle verlanglijstjes binnen hebt!

Nog steeds geldt dat omzetverhoging bij de Wereldwinkel leidt tot hogere inkomsten voor landbouwers en handwerkers in ontwikkelingslanden!

Terugkijken doen we op de boekenmarkt van september jongstleden. Zie ook het vorige Kerknieuws, blz.8.

Als ZWO-commissie Breda – Ginneken – Prinsenbeek hebben we de afgelopen markt stevig geëvalueerd. De sfeer was goed, de samenwerking uitstekend en de opbrengst zeker voldoende (meer dan € 2000). Toch is besloten dat dit onze laatste boekenmarkt in Mariëndal was: we hebben ons als ZWO-leden de afgelopen 4/5 markten bijzonder ingespannen en merken (op) dat de rek er bij ons uit gaat: er valt hééél veel te organiseren!!! Daarbij komt dat de toenemende verhuuractiviteiten van Mariëndal het onmogelijk maken om deze ruimte op een geschikt moment in het jaar voor zo’n vier dagen “vrij te roosteren”. Het besluit is genomen met een eerlijke kijk op de situatie, maar met pijn in het hart… We gaan op zoek naar andere manieren om geld bij elkaar te brengen voor waardevolle projecten.

De ZWO-commissie