Vrede verbindt; Culturele activiteit in Mondiaal Centrum - zaterdag 26 september

Vrede verbindt; Culturele activiteit in Mondiaal Centrum - zaterdag 26 september

20-09-2015


Het motto van de Vredesweek 2015 is: ‘Vrede Verbindt’. Met dit gezegde roept Pax op tot ontmoeting. Om samen in vrede te geloven heb je de ander nodig. Mensen die naast je staan en mensen die niet tot je directe omgeving behoren. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Die ander maakt ons soms angstig, waardoor spanningen, ook in onze eigen samenleving, stad of wijk kunnen oplopen.

De Vredesweek, en daar sluit het Mondiaal Centrum Breda zich bij aan, gaat over deze keuze. Trekken we ons onverschillig terug en keren we de ander de rug toe, of organiseren we een tegenkracht tegen angst of terreur? In Breda zijn ook 390 vluchtelingen sinds bijna een jaar in de Boschpoort naast de Koepel. Ook zij zijn voor deze activiteit uitgenodigd zoals alle Bredanaars.

Via een gezamenlijk eten, koor en muziek hopen we mensen die in Boeimeer en Breda wonen van allerlei culturen met elkaar in contact te brengen. Er zal ook een workshop gegeven worden door Pax over de situatie in Syrië en verder wordt er Vredesbeeld onthuld, de Zwarte Madonna, duiven zullen opgelaten worden en een vertegenwoordiger van Vluchtelingenwerk zal een korte toespraak houden over het belang van het leggen van verbindingen in de samenleving.

Programma:
16:30 uur Vredesmars vanaf het AZC, Nassausingel 26.
17:00 uur Inloop met koffie of fris
17:30 uur Toespraak Vluchtelingenwerk
17:45 uur Onthulling beeld “Zwarte Madonna huilt voor vrede”, Lian Waas en vredeswensen
18:15 uur Gezamenlijk eten
19:15 uur Workshop door Pax over Syrië + parallel muziek door DJ en kinderactiviteiten
20:30 uur Gospelkoor Bondeko met vredesliederen, zang door Anouschka Stulting en Wout Kwakernaat en muzikaal optreden door mensen uit verschillende culturen van het AZC.

Info via website www.mondiaalcentrumbreda.nl of
info@mondiaalcentrumbreda.nl
Adres: Roland Holststraat 71, Breda