Startzaterdag + boekenmarkt in en om Mariendal en de kerk

Startzaterdag + boekenmarkt in en om Mariendal en de kerk

30-08-2015


Zaterdag 5 september vindt de 2-jaarlijkse boekenmarkt plaats in Mariëndal. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er weer duizenden boeken te koop. Of u nu iets antiquarisch zoekt, een roman, een wetenschappelijk boek, literatuur of een kinderboek, er is van alles te vinden.

De toegang bedraagt 1 euro en de opbrengst van de boekenmarkt komt volledig ten goede aan het ZWO project van de protestantse kerk Ginneken in Zuid-India, de Stichting Care Karnataka. Dit is een initiatief van de Bredase familie De Wit, die in Zuid-India bezig is een school te bouwen voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Rond de boekenmarkt zijn er vanwege de start van het winterseizoen vanaf 14.00 uur allerlei extra activiteiten. In de tuin van Mariëndal worden gedichten voorgedragen, in de Laurentiuskerk klinkt muziek en wordt een lezing over de geschiedenis van de kerk in het Ginneken gegeven en wordt door de Vrienden van de Laurentiuskerk een lezing aangeboden over de geschiedenis van de kerk in het Ginneken. Kinderen kunnen hun net gekochte boek laten voorlezen in het Romenyhuis. Later op de middag kunt u in de kerk enkele liederen leren zingen die Huub Oosterhuis heeft gemaakt rond de Bijbel als geleefd boek.

Zowel de kerk als de begraafplaats, waarvan de renovatie deze zomer is begonnen, zijn de gehele middag open voor bezichtiging. Aan het eind van de middag, rond 17.30 uur is er een maaltijd in Mariëndal.

De boekenmarkt en de startzaterdag sluiten we om ca. 19 uur af met een korte vesper in de Laurentiuskerk. U bent bij alle activiteiten van harte welkom.

Voor nadere informatie, bel 076 5612077 (info startzaterdag activiteiten) of 076 565 06 01 (info boekenmarkt.