Breda-Wismar-Arad

Breda-Wismar-Arad

11-07-2015


Zomerontmoeting 2015
Het thema van deze ontmoeting is: ‘RIVIEREN’. En naar het zich laat aanzien komen er 12 gasten uit Wismar en 8 gasten uit Arad naar Breda! Gelukkig hebben we al voldoende gastgezinnen gevonden om hen te herbergen. Een leuk programma begint langzamerhand vorm te krijgen en, zoals gebruikelijk, zijn een aantal momenten ingebouwd waarbij ook u van harte welkom bent:

• Op zondagmorgen om 10.00 u. is er een (drietalige) kerkdienst in de Johanneskerk. Samen zingen, samen bidden, samen vieren! Ds. Saskia van Meggelen gaat voor, maar ook mensen uit Arad en Wismar zullen hier aan meewerken.
• Na de kerkdienst is er tijd voor ontmoeting tijdens het koffiedrinken in het Kerken- en Glazenhuis van de Johanneskerk.
• Ook welkom bent u op zondagmiddag vanaf ongeveer 14.00 u. Dan gaan we met onze gasten groetkaarten voor de Vredesweek maken en/of wandelen langs de Mark. Waarschijnlijk vindt dit programmaonderdeel plaats in Mariëndal, het gemeenschapshuis van de Protestantse Gemeente Ginneken aan de Duivelsbruglaan. Omdat de plaats nog niet helemaal zeker is op dit moment is het goed om vooraf even te informeren.
• En zondagavond wordt er in de Markuskerk een barbecue georganiseerd waar u dan ook alle tijd heeft om onze gasten te ontmoeten. Oude vriendschappen aanhalen, nieuwe beginnen! Tijd 18.00/18.30 – 20.00u.
Als u mee wilt eten dan wel graag even opgeven bij Mieke (tel./emailadres onderaan dit schrijven). De kosten zijn € 12,50 pp., ter plaatse contant te voldoen.

Honing te koop

Om het gezin van ds. Tothpal, dat nog altijd moet zien rond te komen van een klein inkomen, wat extra’s te bezorgen, zijn er met het laatste transport zo’n 60 kleine potjes honing (240 ml) meegekomen van de bijenstal die ds. Tothpal en zijn vrouw aan het opbouwen en uitbreiden zijn, zodat zij daar in de toekomst een inkomen mee kunnen verwerven. De honing is verkrijgbaar in twee varianten: koolzaadhoning en acaciahoning. Op 28 juni zijn deze bij u ter verkoop aangeboden. Heeft u dit gemist? Geen nood, want eind augustus komt er nog meer honing mee (acaciahoning en wilde bloemenhoning).

De honing kost € 3,50 en de opbrengst komt geheel ten goede aan het gezin van ds. Tothpal. U kunt bij mij ook potjes honing reserveren. Emailadres en telefoonnummer vindt u onderaan dit schrijven.

Transport

Op maandagmorgen 1 juni vertrok Theo Oldenburger met de vrachtwagen volgeladen met hulpgoederen weer richting Arad om daar woensdag in de loop van de dag te arriveren. En 2 uur later was alles alweer uitgeladen: vele handen maken ook daar licht werk! Vol blijdschap werd alles ontvangen en de komende weken zal dit weer zijn weg vinden naar mensen die deze zending hulpgoederen zo goed kunnen gebruiken. Dank jullie wel voor alles wat wij gekregen hebben!

Gezocht: uitbreiding

Onze contactgroep bestaat op dit moment uit 9 mensen. Dat lijkt genoeg, maar met name voor het praktische werk worden sommige leden toch overbelast. Enkele leden hebben een full-time baan, anderen zijn al wat ouder en zouden graag wat taken met iemand willen delen. Het ontbreekt ons eigenlijk aan een paar jonge(re) mensen en/of jong gepensioneerden. Vaak wordt gezegd: ‘regeren is vooruitzien’, dus ook in het kader van opvolging zijn wij nu op zoek naar enkele enthousiaste mensen die het partner-gemeente-gebeuren een warm hart toedragen en onze groep zouden kunnen versterken. Lijkt het u/jou wat of wil je eerst wat meer weten, bel of mail mij dan gerust even.

Mieke Frankfoorder (vz)
tel. 076-5146523
email w.frankfoorder@hccnet.nl