Kerkennacht 19 juni 2015

Kerkennacht 19 juni 2015

17-04-2015


'De kerk binnenste buiten' is het thema van de komende kerkennacht. De laatste jaren wordt in steeds meer steden en ook dorpen werk gemaakt van deze kans om belangstellenden die op zondagmorgen niet zo gemakkelijk naar een kerk komen gastvrij te onthalen. In Breda concentreren de activiteiten zich dit jaar in Ginneken, en wel op drie locaties: in en rond de Orthodoxe kapel op de Laurentiusbegraafplaats, de rooms-katholieke Laurentiuskerk en de protestantse Laurentiuskerk.

Het programma van de nacht, die duurt van 19 tot 23.30 uur, vindt u hier: programma kerkennacht. Er is een duidelijk muzikaal accent. Op straat, op het kerkelijk erf en in de kerkgebouwen zal er muziek zijn. De eigen cantorij en organist hebben hun medewerking reeds royaal toegezegd; er zullen ook verrassingen zijn, zoals jazz in Mariëndal en een Pools jeugdorkest in de RK-Laurentiuskerk.

Om de gedeelde band met de diaken Laurentius te onderstrepen krijgt het programma ook diaconale accenten, zo geeft de Raad van Kerken Breda een debat over armoedebeleid. Dit zal plaatsvinden in Mariëndal.

Tevens is er medewerking toegezegd door de mensen van de Open kerk, die ruime ervaring hebben met de openstelling van onze prachtige kerk.

Zie ook: www.kerkennacht.nl.

Hierbij doen we nog een beroep op uw inzet. Bijvoorbeeld om koffie of limonade te schenken, of bij de aankleding van het kerkelijk erf.

Vanuit onze gemeente fungeert de heer Aad van Dijk als aanspreekpunt.

ds. Eward Postma