Nieuwe website: debijbel.nl

Nieuwe website: debijbel.nl

4-01-2015


Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een nieuwe website gelanceerd: www.debijbel.nl. Iedereen kan hier altijd gratis de Bijbel lezen. Voor leden van het NBG is er extra informatie te vinden en is er een groter aanbod aan vertalingen, die je kunt lezen en met elkaar kunt vergelijken. De site is geschikt voor smartphone en tablet.

Op deze site is uitleg te vinden over allerlei onderwerpen uit de tijd en cultuur van de Bijbel, geschreven door bijbelwetenschappers en theologen.

Daarnaast biedt debijbel.nl veel archeologische illustraties, een tijdlijn, foto’s en video’s. Ook alle studieaantekeningen uit de NBV-Studiebijbel staan op deze website. Het is een innovatieve website waarin veel diverse informatie op een gebruiksvriendelijke manier met elkaar verbonden is.

Ook zijn de volgende bijbelvertalingen voor iedereen gratis online beschikbaar: De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de NBG-vertaling uit 1951 (NBG’51) en de Statenvertaling. Andere vertalingen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal en de Herziene Statenvertaling en alle extra’s zijn alleen beschikbaar voor leden van het Nederlands Bijbelgenootschap. Een proeftijd van 30 dagen geeft iedereen die voor het eerst inlogt op de kans om kennis te maken met alle functionaliteiten van de nieuwe website.

De Bijbel is straks ook te lezen op bijbelgenootschap.nl. Op deze site wordt De Nieuwe Bijbelvertaling geplaatst, die gelezen kan worden zonder een account aan te maken.

Betrouwbaar en dichtbij

Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap: “Met debijbel.nl willen we lezers van dienst zijn met betrouwbare en bruikbare informatie. De wereld van de Bijbel komt tot leven.

In ontwikkeling

De website blijft in ontwikkeling en wordt ook inhoudelijk voortdurend uitgebreid. Zo zullen er niet alleen meer bijbelvertalingen aan toegevoegd worden, maar ook nieuwe foto’s, tekeningen en uitleg over bijbelse onderwerpen.

Bankrekeningnummer NBG: NL74 SNSB 0266 3808 08