Rondje Open Kerk, op woensdagen van 9 juli t/m 13 augustus

Rondje Open Kerk, op woensdagen van 9 juli t/m 13 augustus

11-07-2014


Het Rondje Open Kerk gaat weer van start. Vanuit de campings in de buurt kunnen kerken in de omliggende gemeente, op de woensdagmiddagen tijdens de schoolvakantie, bezocht worden. Op de campings liggen fietsroutes klaar die je langs de kerken voeren en onze kerk is er ook in opgenomen. Wij doen nu voor het vierde jaar mee.

Belangstellenden kunnen de kerkruimtes ondergaan waar door de jaren, soms door de eeuwen heen, mensen zochten wat ze elders zo niet vonden: God zelf of de stilte die van Hem getuigt, de moeder Gods of gewoon een moment van rust, een gesprek in een sfeer van eerbied of de plek waar ze gedoopt waren.

Er worden liturgische of kunstvoorwerpen geëxposeerd en vrijwilligers bereiden een gastvrije ontvangst, beantwoorden vragen en staan open voor gesprek. Op de website www.rondjeopenkerk.nl en in de kerken worden verbindende fietsroutes gesuggereerd.

De deuren van de twaalf rooms-katholieke en twee protestantse kerken staan voor eenieder open op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 juli, 6 en 13 augustus 2014 van 13.30 tot 16.30 uur.

Met vriendelijke groet,
Namens de oecumenische werkgroep Kerk & Toerisme,
Drs. C. de Kanter-Raaijmakers en Ds. F. Staudt