Expositie beelden en schilderijen Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

Expositie beelden en schilderijen Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

11-07-2014


In de maanden juli en augustus zijn voor het derde jaar op rij beelden van Ludovicus van Eijnatte te bezichtigen in en om de Protestantse Laurentiuskerk.

Het betreft vier werken, alle met een tijdloze uitstraling en verwijzend naar het thema “poorten”. Het buitenbeeld, “Poortwachter”, draagt en ondersteunt in ons kwetsbare bestaan en wanneer we een nieuwe fase betreden in onze levensreis. Tevens is het een architecturale rustplek, een baken, waar je thuis kunt komen.

Binnen in de kerk staan twee kleinere poorten en in het midden het beeld “Gedragen lichtreis”.

Al werkend probeert Ludovicus een sfeer van sereniteit, rust en contemplatie te bereiken die past bij het beeld. In de uitwerking van deze thematiek kiest de beeldhouwer uit verschillende steensoorten of combinaties daarvan. Karakteristieken als hardheid, kleur en textuur vertellen ieder een eigen verhaal,
vormen tegenstellingen en vullen elkaar aan. De beitel en slag laten een grafisch patroon achter, dat al of niet, worden afgewisseld met meer of minder gepolijste vlakken. Het is een zoektocht naar evenwicht en spanning met als doel via zijn vormenwereld en gevoel van herkenning bij de toeschouwer op te roepen.

Bovendien kunt u in de kerk vier schilderijen van Hettie Elsen bewonderen.

Openingstijden:
juli en augustus: iedere zaterdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur
Rondje Open Kerk: woensdag 9, 16, 23, 30 juli, 6 en 13 augustus van 13.30 – 16.30 uur
Bruisend Ginneken /kunstroute: 23 en 24 augustus