Omzien naar elkaar

01-01-2013


Omzien naar elkaar is een groot goed in onze gemeente. De een stelt het op prijs, de ander wil wat meer distantie. Wij weten het wel van elkaar. Wij weten ook dat er soms mensen ongewild op de achtergrond raken, of minder aandacht krijgen dan zij wel zouden willen, dat weten wij dan vaak niet van elkaar. Wees niet al te terughoudend, wil ik u vragen, om gewoon eens te bellen naar de dominee, ouderling, diaken of gemeentelid die u kent. Gewoon eens met de vraag: hoe is het eigenlijk met jou?

Ik kan zelf niet zo goed meer naar de kerk, of: ik ben al lange tijd niet geweest, maar ik voel mij wel verbonden --- wil je eens komen?

De afgelopen maanden van deze zomer zijn voor verscheidene gemeente-leden vol spanning geweest rond ziekte en herstel of teleurstelling daar omtrent. Juist in terugval, waar gehoopt werd op vooruitgang is het leven zwaar en diep ingrijpend moeilijk. Heb ik nog zegen te verwachten?

Zegen, is in de Griekse grondtekst van de Bijbel ‘eu-logia’ – een ‘goed woord’ van de kant van God.

Dat ‘Goede-Woord’, die Zegen, is er altijd, ook (of juist ook) op momen-ten dat wij moeilijke tijden doormaken. Bovendien dragen wij elkaar op (gevouwen) handen!


Ds. Pieter Masmeijer.