Onthulling beeld “Bewogen – Onbewogen” van Ludovicus van Eijnatte

Onthulling beeld “Bewogen – Onbewogen” van Ludovicus van Eijnatte

5-06-2014


Op zondag 20 april werd na de kerkdienst een beeld van Ludovicus van Eijnatte onthuld dat door de familie Moerman aan de kerk is geschonken. Het beeld heeft de naam “Bewogen – Onbewogen ( Ontmoeting )”

De onderstaande tekst bij het beeld werd die ochtend door Ludovicus voorgelezen:

Bewogen – Onbewogen is een filosofische titel : In onze tijdsgeest, waarin we denken steeds mobieler te worden, maar onze geest wordt steeds immobieler.

Het beeld drukt uit: In verstilling elkaar ontmoeten (sacramentele ontmoeting) en werkelijk tot gesprek komen. Wat de vorm van het beeld aan architectuur toevoegt, is een natuurfilosofische dimensie. De geometrische vormen worden getransformeerd tot meer natuurlijke, organische vormen.

Het is het zoeken en verbeelden van een werkelijkheid, die achter de uiterlijke vorm schuil gaat. De symmetrie van het beeld is een noodzaak om de sacrale betekenis op te roepen bij de toeschouwer, een weerspiegeling van orde en harmonie, om een dieper bewustzijn te ervaren.


Na de onthulling werden door de kinderen van de Kleine Kerk ballonnen opgelaten. In de rubriek Foto’s vindt u een apart albumpje met meer foto’s van de onthulling.

Ludovicus van Eijnatte
Arduin – Hoogte: 129,5 cm .
www.ludovicusvaneijnatte.nl