Prayer for Ukraine

Concert Prayer for Ukraine, zondag 3 april 2022

Foto's: Paul Ranft, collectie stadsarchief Breda

Prayer for Ukraine

Prayer for Ukraine

Prayer for Ukraine

Prayer for Ukraine

Gebedsdienst in coronatijd: avondgebed dinsdag 28 april 2020

Foto's: Henriëtte van IJzeren

Avondgebed

Avondgebed

Zonsopgang Hemelvaart


Dauwtrappen met Hemelvaart...

Dit jaar had de Kleine Kerk het initiatief genomen om met oud en jong op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen. Een ouderwets gebruik, maar een goed idee om het nieuw leven in te blazen. De liefhebbers werden om 07.15 uur verwacht bij Mariëndal en inderdaad gingen we op pad met 9 volwassenen en 5 kinderen. Het was nog wel even zoeken: de meeste dauw was toen al aardig weg, maar op wat schaduwrijke plekken konden we nog echt "dauwtrappen". Het was een feest om zo vroeg in het bos te lopen. We hoorden het ruisen van de bomen, de vogels, kikkers en vooral onszelf. De wandeling werd langer dan voorzien en pas om 09.15 uur waren we weer terug bij Mariëndal. Arjen had voor koffie, thee en limonade gezorgd. Marloes en Anja voor suiker-brood en brochette. Waren de kinderen na 2 uur wandelen wel moe? Er was niets van te merken toen we buiten zaten met de koffie en koek: er werd door hen gelijk tikkertje en verstoppertje gespeeld. Al met al een geslaagde wandeling. Wie weet volgend jaar nog een keer?

Dauwtrappen onderweg

Ontmoeting met paarden

Nazit met koffie en koek


Vrijwilligersmiddag, zaterdag 10 juni

Vanaf 15.00 uur werden de vrijwilligers in onze gemeente ontvangen met koffie op het ‘Romenyplein’. Daarna ging het gezelschap naar de kerk, waar voor hen, door enkele gemeenteleden - ook geheel vrijwillig -, een concert was voorbereid voor orgel, piano, viool en zang. Het grote en het kleine orgel werd, evenals de piano, bespeeld door Gijs van Spankeren, aan de viool werden de klanken ontlokt door Marianne Hillen en de menselijke stem werd vertolkt door (in alfabetische volgorde) Cathelijne Bach en Corinne van Wijk. Er werden werken ten gehore gebracht van onder andere Mendelssohn, Bach en Mozart.

Concert in de kerk 1

Ontroerend was de vertolking van het Lacrimoso uit het Requiem (KV 626) van W.A. Mozart en hierin ook nog eens zijn laatste, onvoltooide compositie. Het oorspronkelijk voor koor geschreven werk werd – ontroerend mooi – gezongen door Corinne, sopraan, en Cathelijne, alt. De begeleiding was van Marianne en Gijs.

Concert in de kerk 2

De middag werd afgesloten door de zanggroep “Kleurrijk” die op een leuke wijze meestal vrolijke volksmuziek uit diverse landen ten gehore bracht. Een enkele ondeugende tekst was daarbij wel eens te ontwaren.

Zanggroep Kleurrijk 1

Zanggroep Kleurrijk 2


Tenslotte werden allen ontvangen in en bij Mariëndal voor een hapje en een drankje. Alles was bereid en verzorgd door Arjen en zijn vriendin. Top! Kortom: een zeer geslaagde middag !!

Nazit vrijwilligersdag

Terug naar de vorige pagina

Drie professionele musici, gevlucht uit Oekraïne hebben op 3 april jl. een indrukwekkend concert gegeven in onze kerk voor ruim 200 aanwezigen. Het was een prachtig, soms emotioneel concert en het heeft geresulteerd in een mooi bedrag van €4.700,- naar Giro 555!
De eerste zonnestralen van Hemelvaart

V.l.n.r. Marianne, Gijs, Cathelijne en Corinne in actie.